Näytä sisältö
Citroën C5 X Plug-in Hybrid

C5 X PLUG-IN HYBRID

Sähköllä arkisin, polttomoottorilla pidemmälle

Citroën C5 X -lataushybridi on monikäyttöinen, kuin omiaan pitkille matkoille polttomoottorin avustamana ja arjen ajoihin täyssähköisenä. C5 X -lataushybridissä on käytössä kaksi rinnakkaista käyttövoimaa: bensiini ja sähkö. 100 % sähköisessä ajotilassa voi WLTP-mittaustavan mukaisesti päästä sähköllä yhdellä latauksella 63 km. 
TOIMINTAMATKA SÄHKÖLLÄ JOPA 63 KM

Citroën C5 X -lataushybridi sopii moneen ajotarpeeseen:

 • 63 km:n matkoille uusi Citroën C5 X Plug-in Hybrid tarjoaa kaikki 100 % sähköajon mukavuudet pienemmillä energiakustannuksilla kuin polttomoottoriautot.
 • Yli 63 km:n matkoilla C5 X:n sähkömoottori tukee polttomoottoria.
 • Sekamatkoilla kaksi hyötyä yhdistetään
 • Kuljettaja pääsee myös nauttimaan Citroënin historian yhdestä tehoikkaimmista autoista
 
TEHOA

C5 X Plug-in Hybrid, teholtaan 225 hv, on yksi tehokkaimmista Citroën-autoista joka on ollut tuotannossa kautta aikain. Täysin sähköisesti ajaa aina 135 km/h nopeuteen asti. 

Kuljettajalla on valittavissa neljä eri ajotilaa: Sähkö, Hybridi, Comfort ja Sport.

 
HELPPO JA NOPEA LATAUS

C5 X -lataushybridin ominaisuuksiin kuuluu erittäin helppo käytettävyys. Lataamisen voi ajastaa joko kosketusnäytöltä tai My Citroën –sovelluksella. Latausvaihtoehtoja on erilaisia, valitse itsellesi sopivin.

 

 • Peruslataus: suositeltu lataustapa Wallbox-latausasemassa. Ajoneuvon sisäisellä 7,4 kW:n latauslaitteella täyteen lataus kestää n. 2 tuntia.
 • Hidas lataus kotitalouspistorasiasta. Täyteen lataus peruspistokkeella kestää n. 7 tuntia.
 
TOIMINTAMATKA 

C5 X -LATAUSHYBRIDIN TOIMINTAMATKA SÄHKÖLLÄ

Pehmeää ajomukavuutta

C5 X Plug-in Hybridin toimintamatka sähköllä on jopa 63 km (WLTP) soveltuen mainiosti jokapäiväiseen ajoon polttoainetta kuluttamatta. Täysin sähköisesti ajaminen on mahdollista aina 135 km/h nopeuteen saakka. 

 

On kuitenkin tilanteita, joissa täysin sähköllä ajaminen ei onnistu. Näitä tilanteita on esimerkiksi alle -5 asteen ulkolämpötila ja 12V akkujen alhainen varaustaso, jolloin Electric-ajotila ei ole käytettävissä. Lisäksi polttomoottori vaatii toisinaan käyttöä, jotta se saavuttaa käyntilämpötilan ja mahdollinen öljyn sekaan joutunut bensiini haihtuu pois. Kuljettajalla ei näissä tapauksissa tilapäisesti ole mahdollista ajaa ainoastaan sähköllä.

 

 

TOIMINTAMATKAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

NOPEUS
Nopeudella 120 km/h Citroën C5 X -lataushybridin toimintamatka voi olla vain puolet verrattuna sen WLTP-arvoon. 
LÄMPÖTILA JA LÄMMITYS
Sähkömoottori ei tuota lämpöä lämmittämään auton matkustamoa. Siksi akun varausta käytetään myös matkustamon lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Auton esilämmitys tai -jäähdytys auton ollessa latauksessa on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa toimintamatkaa. Myös ulkolämpötila vaikuttaa toimintamatkan pituuteen. 
AJOTYYLI
Ajotavalla on selkeä vaikutus sähkönkulutukseen. Taloudellinen ajotapa on avain sähköistetyn ajoneuvon toimintasäteen maksimoimiseen: hellävarainen kiihdytys ja regeneratiivisen jarrutuksen käyttö (B-tila) voivat parantaa toimintamatkaa jopa 15 %. 
KUORMAUS
Kattovarusteet ja ajoneuvon huomattava kuorma vaikuttavat Citroën C5 X -lataushybridin sähköiseen toimintamatkaan. 

C5 X -LATAUSHYBRIDIN TOIMINTAMATKA ERI TILANTEISSA

4 AJOTILAA

C5 X -lataushybridin keskikonsolista voit valita haluamasi ajotilan:

 

ELECTRIC

 • 100 % sähköllä ajamista
 • 135 km/h maksiminopeus. Varoitusääni 0 km/h – 30 km/h nopeudessa
 • Jousitus normaalitilassa

HYBRID

 • Optimoitua ajamista polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteistyössä.
 • Paras kompromissi tehokkuuden ja monipuolisuuden välillä.
 •  Jousitus mukavuustilassa

COMFORT

 • Mukavuuspainotteista ajamista polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteistyössä.
 • Jousitus mukavuusajotilassa

SPORT

 • Suurin teho käytettävissä.
 • Jousitus, ohjausvaste, moottori ja vaihteisto Sport –ajotilassa
C5 X -LATAUSHYBRIDIN LATAAMINEN

HELPPOA LATAUSTA

Citroën C5 X -lataushybridiä on helppo ladata. Latauskaapelia säilytetään sille varatussa paikassa auton tavaratilan lattian alla. Latausluukku sijaitsee auton vasemmalla puolella. Latausluukun valon avulla on mahdollista seurata latauksen etenemistä: valkoinen valo ilmoittaa auton olevan valmiina lataukseen, vilkkuva vihreä valo ilmoittaa latauksen olevan käynnissä, vihreä valo latauksen päättyneen ja sininen valo, että lataus on ajastettu myöhempään ajankohtaan. Kun lataus on päättynyt, on auton maksimi toimintamatka 63 km (WLTP). Optimaalisen käytön varmistamiseksi suosittelemme  C5 X -lataushybridin lataamista päivittäin.

LATAUSTAVAT

Sinulla on useita ratkaisuja Citroën C5 X -lataushybridisi lataamiseen:

 • Kotitalouspistoketta käyttäen akku latautuu n. 7 tunnissa. 
 • Latauslaitteella 32 A -pistokkeesta lisävarusteena saatavaa 7,4 kW tehoista laturia käyttäen lataaminen vie vain noin 2 tuntia.

C5 X -LATAUSHYBRIDIN LATAUSAJAT ERI TILANTEISSA

 

ETSI LÄHIN LATAUSASEMA

Matkusta stressittömästi C5 X -lataushybridillä

Katso lähimmät latausasemat osoitteessa https://latauskartta.fi/

INTUITIIVISET KÄYTTÖLIITTYMÄT

Lataushybridille omistetut näkymät

C5 X -lataushybridin toiminnan hallinnoimiseksi kuljettajalla on käytettävissään useita erilaisia vaihtoehtoja. Ohjaamon mittaristo välittää reaaliaikaista tietoa akun latauskapasiteetistä sekä sähköä käyttävien varusteiden lämmityksestä ja ilmastoinnin kulutuksesta. Kojelaudan keskellä olevasta kosketusnäytöstä voidaan seurata sähkötoimintoja: energiavirtaukset kuten akun lataustaso, kulutustilastot, ajastettu lataus sekä e-savetoiminto, jonka avulla on mahdollista 100 % sähköllä ajettaessa säästää ennakkoon varattua sähköä. Kun C5 X on latauksessa, näyttöruutu ilmoittaa esimerkiksi jäljellä olevan latausajan.
C5 X -LATAUSHYBRIDIN PALVELUT

LATAUSHYBRIDIN OMISTAN PALVELUT

MyCitroën-sovellus

Ilmaisen MyCitroën-sovelluksen avulla voit älypuhelimellasi tarkistaa Citroën C5 X -lataushybridisi akun varauksen ja jäljellä olevan toimintamatkan, sekä hallinnoida ja ajastaa latauksen alkamista ja matkustamon esilämmitystä / -jäähdytystä.

C5 X KOKEMUKSIA

ASIAKKAIDEN ANTAMAT ARVIOT

0 of 0