Näytä sisältö
Lataushybridi- ja sähköauton lataaminen

LADATTAVAN HYBRIDIN JA SÄHKÖAUTON LATAAMINEN

Olitpa sitten sitten kotona, toimistolla tai retkellä, tarjolla on monia latausratkaisuja, joiden avulla voit nauttia Citroën lataushybridi- tai sähköautostasi täysin siemauksin.

KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ LATAUKSESTA

VIRTAVERKKO

Se voi olla yksivaiheinen - useimmat kotitaloudet - tai kolmivaiheinen. Ennen kuin valitset latausratkaisun, sinun on tarkistettava, minkä tyyppinen asennus sinulla on. 

LATAUSASEMA

Latausasema määrittelee lataustehon ja -ajan.

Saatavilla on useita ratkaisuja: hidas lataus kotitaluspistorasiasta, peruslataus Wall Box -tyyppisesta latausasemasta kotona tai julkisessa latauspisteessä, sekä pikalataus julkisessalatauspisteessä. Pikalaturit on varustettu omalla kaapelilla ja ne eivät ole yhteensopivia ladattavien hybridien kanssa.

 

LATAUSKAAPELI

Latausnopeus riippuu myös siitä, kuinka paljon tehoa kaapeli pystyy ottamaan vastaan. Jokaisella lataustavalla on oma kaapelinsa. 

AJONEUVON SISÄINEN LATURI

Ajoneuvon sisäisen laturin tehtävänä on muuntaa pistokkeiden ja latausasemien (lukuun ottamatta pikalaturia) tuottamaa vaihtovirtaa tasavirraksi, jolla akku saa virtaa. Sen teho määrittää myös latausajat.

 

Tehokkaammat ajoneuvon sisäiset laturit voivat siksi olla lisävarusteena saatavana ajoneuvosta riippuen, jotta voidaan hyödyntää optimoituja latausaikoja.

 
AKKU

Citroën sähkö- ja lataushybridiajoneuvojen käyttöakun takuu on 8 vuotta tai 160 000 km, kumpi saavutetaankaan aikaisemmin, ja sille taataan 70 %:n vähimmäisvaraus alkuperäisestä kapasiteetista. 

 

Sähköautojemme akut ovat yhteensopivia pikalatureiden kanssa.

 
 

MITTAYKSIKÖT

Kilowatti (kW) ja kilowattitunti (kWh) ovat kaksi samannimistä mittayksikköä. Ne kuitenkin ilmaisevat erilaisia ​​käsitteitä.

Kilowatti tietää moottorin tehon.

Kilowatin (kW) avulla saat tietää sähköautosi moottorin tehon. Kertomalla sen noin 1,36:lla saadaan tietää vastaava hevosvoima.

Esimerkiksi Citroën ë-C4 -sähköauton moottorin teho on 100 kW eli 136 hevosvoimaa.

Kilowattitunti mittaa akun energiaa

Auton sähkömoottori saa energiaa akusta, jonka kapasiteetti ilmaistaan kilowattitunteina (kWh) eli kilowattien määrä, jonka akku voi tuottaa tunnissa.

Esimerkiksi Citroën ë-C4 -sähköauton akussa on 50 kWh energiaa. Tämä vastaa 50 litraa bensiiniä.

Kilowatti arvioi latausaikaa

Latausasemien teho vaihtelee 1,8 kW - 11 kW välillä kotilatausasemissa ja nousee yli 50 kW:iin tai jopa enemmän julkisilla latausasemilla. Mitä suurempi luku, sitä suurempi on toimitettu teho. Mitä suurempi kW-luku, sitä lyhyempi latausaika.

Esimerkiksi 11 kW:n latausasema voi varastoida 11 kW energiaa. Citroën ë-C4:n 50 kWh:n akun lataaminen kestää siis alle 5 tuntia.

LATAUSTAVAT

Saatavilla on useita erityyppisiä kaapeleita ajoneuvosi latauksen optimoimiseksi. Näitä kaapeleita on saatavana vakiona tai lisävarusteena ajoneuvosta riippuen.

Hidas lataus (Mode 2)

Lataaminen kotitalouspistorasiasta omalla latauskaapelilla. Latausteho 1,8 kW.

 

Plussat:

Saatavilla kaikkialla

 

Miinukset:

Hidas lataustapa

Ei suositella jatkuvaan lataukseen

Peruslataus (Mode 3)

Lataaminen kotiinasennettavasta tai julkisesta latausasemasta omalla kaapelilla. Lataushybridin latausteho 3,6 - 7,4 kW (1-vaihe). Sähköauton latausteho 11 kW (3-vaihe).

 

Plussat:

Suositeltava lataustapa kotiin
Suunniteltu sähköistettyjen lataukseen

Pikalataus (Mode 4)

Lataaminen julkisesta pikalatausasemasta, latauskaapeli on kiinni latauslaitteessa. Latausteho > 50 kW. Ei yhteensopiva lataushybridin kanssa.

 

Plussat:

Nopea lataustapa pitkille matkoille

 

Miinukset:

Kallein tapa ladata sähköautoa

LATAAMINEN KOTONA TAI TÖISSÄ

Ladattavan hybridin lataaminen

Lataushybridiä kannattaa ensisijaisesti ladata kotona. Kotilataus on kätevämpää ja samalla paljon edullisempaa kuin julkisia latauspisteitä käytettäessä. Ladattavalla hybridillä ajamisen suurimmat säästöt ja hyödyt syntyvät nimenomaan siitä, että autoa ladataan säännöllisesti kotona. Monien päivittäiset arkiajot ovat alle 50 km päivässä. Tällöin ladattavan hybridin sähköinen toimintamatka voi kokonaisuudessaan arjen ajoihin.

Peruslataus

Peruslataus kotilatausasemasta

 

Mode 3 -tyyppinen seinään asennettava latauslaite on suunniteltu sähköautojen ja ladattavien hybridien lataamiseen. Latauslaitteen asentaa sähkömies, joka valmistaa sähköliitäntöjen turvallisuuden. Mode 3 -lataus onnistuu myös punaisesta voimavirtapistorasiasta, johon voidaan kytkeä yhteensopiva latauslaite.

 

Citroënin lataushybridit on varustettu joko 3,6 kW:n tai 7,2 kW:n sisäisellä laturilla. Laturit ovat yksivaiheisia, joten useimmat suomalaiset kotitaloudet pystyvät lataamaan autoa 3,6 kW:n teholla. Tälläkin nopeudella akku täyttyy noin kolmessa tunnissa. Kotitalouspistorasiasta lataus kestää reilut viisi tuntia.

Hidas lataus

Hidas lataus kotitalouspistorasiasta

 

Lähtökohtaisesti suosittelemme käyttämään auton lataamisen kotona latauslaitetta, sillä sen kanssa lataaminen sujuu nopeammin kuin kotitalouspistorasiasta. Tavallista pistorasiaa ei ole suunniteltu myöskään käytettäväksi pitkäaikaiseen kuormitukseen, joten tulipaloriski on tällöin suurempi. Pitkää jatkojohtoa ei saa missään nimessä käyttää sähköauton pitkäaikaiseen lataukseen.

 

Toisin kuin sähköautoilla, ladattavan hybridin akku ehtii täyttyä täyteen yön aikana myös kotitalouspistorasiasta.

 

Citroën ë-C4 -sähköautolle on useita latausvaihtoehtoja:

 

  • Pikalataus 100 kW:n julkisesta latausasemasta:  80 % vain 30 minuutissa
  • Peruslataus 11 kW:n kotilatausasemasta: 5 tuntia
  • Hidas ladaus kotitalouspistorasia: 24 tuntia

Citroën ë-SpaceTourer -sähköautolle on useita latausvaihtoehtoja:

 

  • Pikalataus 100 kW:n julkisesta latausasemasta:  80 % vain 30 minuutissa 50 kWh:n akulle ja 45 min 75 kWh:n akulle
  • Peruslataus 11 kW:n kotilatausasemasta: 4 t 45 min - 7 t akusta riippuen
  • Hidas ladaus kotitalouspistorasia: 24 tuntia
SÄHKÖ- TAI HYBRIDIAJONEUVOSI LATAUSAIKA
Oheisella laskurilla voit arvioida Citroën-sähkö- tai pistokehybridiautosi latausaikoja. Kyseessä ovat laskennalliset arviot, todelliseen latausaikaan voi vaikuttaa moni asia kuten latauslaitteen kunto, ulkolämpötila jne.

 

 

VOYAGEZ EN TOUTE SÉRÉNITÉ EN ÉLECTRIQUE OU HYBRIDE
Localisez sur la carte les bornes de recharge compatibles avec votre véhicule électrique ou hybride rechargeable.

DÉCOUVREZ LA GAMME ÉLECTRIQUE CITROËN