Näytä sisältö
Citroënin ladattavat hybridit

CITROËNIN LADATTAVAT HYBRIDIT

Vie mukavuuden uudelle tasolle

Citroënin ladattavilla hybrideillä voit nauttia sähköajosta lyhyillä arjen matkoilla, ja pitkistä matkoista polttomoottorin avustamana. Sähkömoottori yhdistettynä polttomoottoriin tuo yhteensä tehoa 225 hv, ja voit nauttia dynaamisemmasta ajosta kun sähkömoottorin täysi vääntö on tarjolla heti liikkeelle lähdöstä. 

LADATTAVAN HYBRIDIN EDUT

Sähköinen ajaminen tarjoaa uudenlaisen ajokokemuksen; sähköisessä ajotilassa ajaminen on hiljaista ja värinätöntä. Lisäksi lataushybridin ajaminen on polttomoottoriautoa dynaamisempaa, sillä sähkömoottorin täysi vääntö on tarjolla heti liikkeelle lähdöstä. Tehokkaampaan jarrutusenergian talteenottoon, ja sen myötä pidempään sähköiseen toimintamatkaan, voi valita vaihteenvalitsimesta B-tilan. Tällöin jarrutuksen ja hidastumisen aikana vapautuvaa energiaa otetaan tehokkaammin talteen ja varastoidaan akkuun.

 

B-tila mahdollistaa myös useassa ajotilanteessa yhdellä polkimella ajon, joka on vaivatonta ja hauskaa – kokeile sitä rohkeasti!

Lataushybridillä ajaminen on lähtökohtaisesti edullisempaa kuin bensiini- tai dieselautoilla, mikäli ajoakkua ladataan säännöllisesti, ja latauksessa hyödynnetään julkisten latauspisteiden sijaan mahdollisimman paljon kotilatausta.

Päivittäiset arkiajot kannattaa pyrkiä ajamaan suurimmilta osin sähköisesti, vaikka ladattavan hybridin toimintamatka ei kokonaisuudessaan päivän ajomatkoja pystyisikään kattamaan. Esimerkiksi 100 kilometrin työmatka-ajon polttoaineenkulut voi käytännössä puolittaa perinteiseen bensiiniautoon verrattuna, jos lataushybridin akun hyödyntää kokonaisuudessaan. Ladattavan hybridiauton akun täysi lataus vie energiaa noin 10 kWh, jonka kulu suomalaisen sähkön keskihinnoilla on noin 1-2 euroa.

Jos kotona on uusiutuvan energian sähkösopimus, on myös ajaminen sähköllä päästötöntä. Perinteisillä menetelmillä tuotetulla sähköllä ajaminen on sekin Suomessa ympäristöystävällisempää kuin fossiilisilla polttoaineilla ajaminen. Kaikki sähköisellä ajotilalla ajaminen on tietenkin lähipäästötöntä.
VÄHENNÄ HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJÄSI
Plug-in-hybriditekniikan CO2-päästötaso on 32 g/km (WLTP). Sähkötilassa ajaminen on täysin päästötöntä.
JOKAPÄIVÄISIÄ SÄÄSTÖJÄ
Lataamalla säännöllisesti lataushybridin ajoakkuavoit  vähentää polttoainekustannuksia matkoillasi huomattavasti.
OPTIMOI KULUTUKSESI
Keskimääräisen polttoaineenkulutuksen ollessa 1,4 l / 100 km (WLTP) lataushybridiautosi tarjoaa sinulle huomattavia polttoainesäästöjä polttomoottoriversioon verrattuna.
LATAA JARRUTTAMALLA
B-tilassa jarrutuksen ja hidastumisen aikana vapautuvaa energiaa otetaan tehokkaammin talteen ja varastoidaan akkuun.

AJOTILAT

Sähköinen ajotila

Sähköisessä ajotilassa pääset nauttimaan äänettömyydestä, päästöttömyydestä ja poikkeusellisesta ajon sujuvuudesta. Tämä etenkin kaupunkiliikenteeseen ihanteellinen ajotila aktivoituu oletusarvoisesti, kun käynnistät hybridiauton.

Hybridiajotila

Optimoitua ajamista polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteistyössä. Paras kompromissi tehokkuuden ja monipuolisuuden välillä.

Sport-ajotila

Sport-ajotilassa auton suurin teho käytettävissäsi. Nauti mukavasta kiihdytyksestä ja jarrutuksesta lataushybridilläsi.

Mukavuusajotila

C5 X -lataushybridissä on sähkö-, hybridi- ja sportajotilojen lisäksi myös mukavuusajotila. Se tarjoaa mukavuuspainotteista ajamista polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteistyössä.

Lataushybridin lataaminen on helppoa

 • Ladattavaa hybridiä voidaan ladata kahdella tapaa:
 
 • Hidas lataus: Lataaminen kotitalouspistorasiasta (Mode 2). 
 
 • Peruslataus: Lataaminen kotiin asennettavasta tai julkisesta latausasemasta (Mode 3). 

 

Palveluita lataushybridille

MyCitroën -sovelluksen avulla:

 

 • Saat tärkeää tietoa auton lataustilanteesta, jäljellä olevasta akun latauksesta ja toimintamatkasta
 • Saat vinkkejä lataukseen liittyen
 • Voit ohjelmoida latauksen
 • Voit käynnistää etälämmityksen tai jäähdytyksen.

C5 Aircross Plug-In Hybrid

Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid soveltuu useimpiin päivittäisiin matkoihin ja tarjoaa sujuvaa ja dynaamista ajoa. Se on suorituskyvyltään optimaalinen 81,1 kW:n (110 hv) sähkömoottorin vahvistaessa 180 hv:n PureTech -polttomoottorin voimaa. Näin ollen kokonaisteho on 225 hv ja maksimivääntö 360 Nm. Keskikonsoliin ihanteellisesti sijoitetun valitsimen avulla voit valita ajotilan: Electric, Hybrid tai Sport. Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid tarjoaa jopa 64 km:n toimintamatkan sähköllä (WLTP), tärinättömän ja hiljaisen ajokokemuksen, jossa CO2-päästöt ovat nolla 135 km/h nopeuteen saakka.

 

 

C5 X Plug-In Hybrid

C5 X on ainutlaatuinen yhdistelmä sedanin eleganssia, farmarimallin dynamiikka sekä SUV-maailman käytännöllisiä ominaisuuksia. C5 X on saatavilla bensiini- kuin lataushybridiversiona. Lataushybridiversio tarjoaa 225 hv:n tehon ja arkisiin ajoihin riittävän, yli 63 km:n toimintamatkan CO2-päästöttömästi täyssähköajolla (WLTP-mittaustavan mukaan).

 

Citroën C5 X Plug-in Hybrid sopii moneen ajotarpeeseen:

 

 • 63 km:n matkoille C5 X Plug-in Hybrid tarjoaa kaikki 100 % sähköajon mukavuudet pienemmillä energiakustannuksilla kuin polttomoottoriautot.
 • Yli 63 km:n matkoilla C5 X:n sähkömoottori tukee polttomoottoria.
 • Sekamatkoilla kaksi hyötyä yhdistetään
 • Kuljettaja pääsee myös nauttimaan Citroënin historian yhdestä tehoikkaimmista autoista