Näytä sisältö
Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid

CITROËN C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Viisi nollaa

Koe C5 Aircross -lataushybridin ainutlaatuinen mukavuus ja viisi nollaa:

 

 • 0 melua: Hiljaista sähköistä ajamista
 • 0 CO2: Ympäristöystävällinen 0l / 100km ajettaessa sähköllä
 • 0 tärinää: Sulavaa ajoa ilman tärinää. Vääntö on välittömästi saatavilla
 • 0 stressiä: C5 Aircross plug-in hybridi on helppo käyttää ja ladata. Sopiva ajotila löytyy jokaiseen tilanteeseen.
 • 0 kompromissia: C5 Aircrossissa ei ole tehty kompromisseja tilojen, muunneltavuuden tai mukavuuden suhteen.
HILJAISTA AJOA
 • Citroën C5 Aircross -lataushybridi tarjoaa sähköajossa hiljaisen, tärinättömän ja ympäristöä kunnioittavan ajoelämyksen, ilman CO2-päästöjä. 
 • Sähkömoottorin akun takuu on 8 vuotta tai 160 000 km 70 %:n tasolla akun alkuperäisestä kapasiteetista.
 
TEHOKASTA AJOA
Citroën C5 Aircross -lataushybridi on suorituskyvyltään optimaalinen 81,1 kW:n (110 hv) sähkömoottorin vahvistaessa 180 hv:n PureTech -polttomoottorin voimaa. Näin ollen kokonaisteho on 225 hv ja maksimivääntö 360 Nm. 
PÄIVITTÄINEN LATAUS

Citroën C5 Aircross -lataushybridin lataaminen on helppoa ja valittavissasi on kaksi lataustapaa:

 • Peruslataus: suositeltu lataustapa Wallbox-latausasemassa. Ajoneuvon sisäisellä 7,4 kW:n latauslaitteella täyteen lataus kestää n. 2 tuntia.
 • Hidas lataus: kotitalouspistorasia. Täyteen lataus peruspistokkeella kestää n. 7 tuntia
 

TOIMINTAMATKA

SÄHKÖLLÄ AJAMINEN

Citroën C5 Aircross -lataushybridi tarjoaa kaikki 100 % sähköisen ajotavan edut jokapäiväisiin tarpeisiin sähkömoottorin ansiosta.  Pidemmillä matkoilla otetaan käyttöön polttomoottori. Sähköinen ë-EAT8-automaattivaihteisto varmistaa jouhevan, vertaansa vailla olevan ajomukavuuden, josta pääsevät nauttimaan niin kuljettaja kuin matkustajatkin. Tämä vaihteisto käsittää kaksi jarrutustapaa, toinen peinteisempi asennossa D (Drive) ja toinen dynaamisempi B-jarrutustapa (Brake). Brake-toiminnon avulla otetaan talteen energiaa jarrutettaessa ja vauhdin hidastuessa. Lisäksi keskikonsoliin sijoitetun valitsimen avulla valitaan mieluinen ajotila: Electric, Hybrid tai Sport. Ajettaessa sähköisellä ajotavalla sininen valo syttyy sisätaustapeilin alapuolelle, josta se on helposti havaittavissa liikenteessä.

 

TOIMINTAMATKAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

NOPEUS
Nopeudella 120 km/h Citroën C5 Aircross -lataushybridin toimintamatka voi olla vain puolet verrattuna sen WLTP-arvoon. 
LÄMPÖTILA JA LÄMMITYS
Sähkömoottori ei tuota lämpöä lämmittämään auton matkustamoa. Siksi akun varausta käytetään myös matkustamon lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Auton esilämmitys tai -jäähdytys auton ollessa latauksessa on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa toimintamatkaa. Myös ulkolämpötila vaikuttaa toimintamatkan pituuteen. 
AJOTYYLI
Ajotavalla on selkeä vaikutus sähkönkulutukseen. Taloudellinen ajotapa on avain sähköistetyn ajoneuvon toimintasäteen maksimoimiseen: hellävarainen kiihdytys ja regeneratiivisen jarrutuksen käyttö (B-tila) voivat parantaa toimintamatkaa jopa 15 %. 
KUORMAUS
Kattovarusteet ja ajoneuvon huomattava kuorma vaikuttavat Citroën C5 Aircross -lataushybridin sähköiseen toimintamatkaan. 

C5 AIRCROSS -LATAUSHYBRIDIN TOIMINTAMATKA ERI TILANTEISSA

3 AJOTILAA

Keskikonsolissa ihanteellisesti sijaitseva valitsin

Ajotilan valitsin sijaitsee Citroën C5 Aircross -lataushybridin keskikonsolissa. Voit valita 3 ajotilan välillä:

 

- SÄHKÖINEN AJOTAPA: Citroën C5 Aircrossilla voit ajaa 100% sähköisesti aina 135 km/h nopeuteen saakka. Pääset nauttimaan äänettömyydestä ja poikkeusellisesta ajon sujuvuudesta. Jokapäiväiseen ajoon riittävä toimintamatka, jopa 65 km (WLTP).

- HYBRIDI AJOTILA: Sähköisen moottorin ja polttomoottorin hallinnointi tapahtuu automaattisesti  optimaalisen tehokkuuden varmistamiseksi.

-SPORT AJOTILA: Uuden Citroën C5 Aircrossin ladattava hybridiversio on suorituskyvyltään optimaalinen sähkömoottorin vahvistaessa polttomoottorin voimaa kokonaistehon ollessa 225 hv ja maksimiväännön 360 Nm.

C5 AIRCROSS -LATAUSHYBRIDIN LATAUS

LATAAMINEN

Helppoa ja yksinkertaista!

Citroën C5 Aircross -lataushybridiä on helppo ladata. Latauskaapelia säilytetään sille varatussa paikassa auton tavaratilan lattian alla. Latausluukku sijaitsee auton vasemmalla puolella. Latausluukun valon avulla on mahdollista seurata latauksen etenemistä: valkoinen valo ilmoittaa auton olevan valmiina lataukseen, vilkkuva vihreä valo ilmoittaa latauksen olevan käynnissä, vihreä valo latauksen päättyneen ja sininen valo, että lataus on ajastettu myöhempään ajankohtaan. Kun lataus on päättynyt, on auton maksimi toimintamatka 65 km (WLTP). Optimaalisen käytön varmistamiseksi suosittelemme  C5 Aircross -lataushybridin lataamista päivittäin.

LATAUSTAVAT

Yksinkertaistetut päivittäiset lataukset

Sinulla on useita ratkaisuja Citroën C5 Aircross -lataushybridisi lataamiseen:

 • Kotitalouspistokessa käyttäen akku latautuu 7 tunnissa. 
 • Latauslaitteella 32 A -pistokkeesta lisävarusteena saatavaa 7,4 kW tehoista laturia käyttäen lataaminen vie vain noin 2 tuntia.

C5 AIRCROSS -LATAUSHYBRIDIN LATAUSAIKA ERI TILANTEISSA

Simuloi Citroën C5 Aircross -lataushybridin latausaikaa käytettävissä olevien latausmenetelmien mukaan.

ETSI LÄHIN LATAUSASEMA

Matkusta stressittömästi C5 Aircross -lataushybridillä

Katso lähimmät latausasemat osoitteessa https://latauskartta.fi/
 

C5 AIRCROSS -LATAUSHYBRIDIN PALVELUT

INTUITIIVISET KÄYTTÖLIITTYMÄT

Mukautettava digitaalinen mittaristo ja kosketusnäyttö.

Jotta voisit jatkuvasti olla ajan tasalla autosi hybriditeknologiasta ja sen toiminnoista, on Citroën C5 Aircross -lataushybridi varustettu 12,3-tuumaisella näytöllä, josta voit tarkastella erityisesti hybridiajoon liittyviä ominaisuuksia, kuten teho tai jäljellä oleva toimintamatka. 10-tuumaiselta kosketusnäytöltä voit taas seurata esimerkiksi 

energiavirtakaaviota tai kulutusta. “e-save” -toiminnon avulla voit tallentaa sähköenergiaa 10-20 km ajoa varten tai akun täyteen käytettäväksi tarpeen tullen

esimerkiksi alueilla, joissa ajoa rajoitetaan.

MYCITROËN-SOVELLUS

Ilmaisen MyCitroën-sovelluksen avulla voit älypuhelimellasi tarkistaa Citroën C5 Aircross -lataushybridisi akun varauksen ja jäljellä olevan toimintamatkan, sekä hallinnoida ja ajastaa latauksen alkamista ja matkustamon esilämmitystä / -jäähdytystä.