Näytä sisältö
Citroën ë-C4 X sähköauton ominaisuudet

Ë-C4 X SÄHKÖAUTON OMINAISUUDET

Mukavuuden voimaa täyssähköisenä

Täyssähköinen ë-C4 X on hiljainen ja päästötön. WLTP-hyväksytty toimintamatka on 360 km.
SÄHKÖINEN TOIMINTAMATKA JOPA 360 KM
Sulavan ja aerodynaamisen muotoilunsa, sekä tehokkaan päästöttömän sähkömoottorin ansiosta ë-C4 X tarjoaa jopa 360 km:n toimintamatkan (WLTP).  
HELPPOA LATAUSTA

Kaupungissa, tien päällä tai kotona - on monia tapoja ladata Citroën ë-C4 X -sähköautoa. Löydät aina sopivan

ratkaisun, jonka voit valita tarpeidesi mukaan.

 

  • Hidas lataus: kotona satunnaisia tarpeita varten akku voidaan ladata 100 prosenttiin 24 tunnissa tavallisesta pistorasiasta.
  • Peruslataus kotilatausasemasta tai julkisesta latausasemasta, sen avulla voit ladata 0 – 100 prosenttiin vain 5 tunnissa kolmivaiheisella 11 kW:n laturilla.
  • Pikalataus: Julkisesta pikalatausasemasta akku latautuu 80 prosentin tasoon vain 30 minuutissa.

 

 

 
MIELENRAUHAA
Citroën ë-C4 X tarjoaa uudenlaisen ajokokemuksen; ajaminen on hiljaista ja värinätöntä. Lisäksi sähköauton ajaminen on polttomoottoriautoa sujuvampaa, sillä moottorin maksimivääntö on tarjolla heti liikkeelle lähtiessä. Sähköauton liike-energiaa voidaan ottaa myös talteen auton ajoakkuun, jolloin toimintamatka pidentyy. Tätä varten vaihteenvalitsimesta voi valita B-tilan.
 

TÄRKEIMMÄT TOIMINTAMATKAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

NOPEUS
Nopeudella 120 km/h ë-C4 X sähköauton toimintamatka voi olla vain puolet verrattuna sen WLTP-arvoon. Siksi nopeuden vaikutukset kantamaan ovat paljon merkittävämpiä kuin polttomoottoriajoneuvoissa. 
LÄMPÖTILA JA LÄMMITYS
Sähkömoottori ei tuota lämpöä lämmittämään auton matkustamoa. Siksi akun varausta käytetään myös matkustamon lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Auton esilämmitys tai -jäähdytys auton ollessa latauksessa on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa toimintamatkaa. Myös ulkolämpötila vaikuttaa toimintamatkan pituuteen. 
AJOTAPA
Ajotavalla on selkeä vaikutus sähkönkulutukseen. Taloudellinen ajotapa on avain sähköistetyn ajoneuvon toimintasäteen maksimoimiseen: hellävarainen kiihdytys ja regeneratiivisen jarrutuksen käyttö (B-tila) voivat parantaa toimintamatkaa jopa 15 %. 
KUORMUS
Katolla olevat lisävarusteet tai raskas kuorman paino vaikuttavat autosi toimintamatkaan. 

Ë-C4 X -SÄHKÖAUTON TOIMINTAMATKA ERI TILANTEISSA

Ë-C4 X SÄHKÖAUTON LATAUS

HELPPOA LATAUSTA

Citroën ë-C4 X on suunniteltu yksinkertaistamaan elämääsi, kuten kaikki muutkin arjessasi käyttämäsi teknologiat. Kosketusnäytön tai My Citroën -sovelluksen avulla latauksen voi ajastaa, jotta voidaan hyödyntää esimerkiksi ruuhkahuippujen ulkopuolisia sähkön hintoja. Latauksen merkkivalo kertoo latauksen tilan, jota voi tarkastella myös etänä My Citroën -sovelluksessa. Latauksen kytkeminen on myös helppoa ergonomisen latausportin ansiosta. Latauskaapelit voidaan säilyttää tavaratilan lattian alla.

3 TAPAA LADATA

 

HIDAS LATAUS: Kotona satunnaisia tarpeita varten akku voidaan ladata 100 prosenttiin 24 tunnissa tavallisesta pistorasiasta.

PERUSLATAUS: Kotilatauslaite voidaan asentaa kotiisi, sen avulla voit ladata 0 – 100 prosenttiin vain 5 tunnissa kolmivaiheisella

11 kW:n laturilla.

PIKALATAUS: Julkisesta pikalatausasemasta akku latautuu 80 prosentin tasoon vain 30 minuutissa.

INTUITIIVINEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

Citroën ë-C4 X -sähköauton käytön hallitsemiseksi sinulla on useita valikkonäkymiä, joita on helppo lukea ja käyttää. Digitaalisen mittaristoon on myös saatavilla erilaisia näkymiä, mm. tehoindikaattori ja energiavirrat. Kojelaudan keskellä olevan 10 tuuman kosketusnäytön energiavalikossa näytetään sähköjärjestelmän tila, akun ajastetun latauksen ja esilämmityksen/-jäähdytyksen asetukset. Kun autoa ladataan, näytössä näkyy esimerkiksi täyteen lataukseen jäljellä oleva aika, toimintamatka tai akun latausaste.

Ë-C4 X-SÄHKÖAUTON LATAUSAIKA ERI TILANTEISSA

 

YHTEENSOPIVAT LATAUSASEMAT

HUOLETONTA MATKUSTAMISTA

Paikanna kartalta latausasemat lähelläsi tai matkan varrellasi.

SÄHKÖAUTOILIJAN PALVELUT

AJA LUOTTAVAISIN MIELIN SÄHKÖLLÄ

Kun lataat älypuhelimeesi My Citroën -sovelluksen, olet aina ajan tasalla. Kaikki autoosi ja huoltoon liittyvät

tärkeät tiedot ovat kätesi ulottuvilla. Sovelluksen avulla:

  • Voit tutustua käyttöohjekirjaan
  • Saat tärkeää tietoa auton lataustilanteesta, jäljellä olevasta akun latauksesta ja toimintamatkasta
  • Voit ohjelmoida latauksen
  • Voit käynnistää etälämmityksen tai jäähdytyksen.

Ë-C4 X OPASTUSVIDEOT

Lataaminen kotona

Pikalataus julkisessa latausasemassa

Matkustamon esilämmitys

Ajotilat